LeasePlanet.nl
Auto'sLeaseBlogsPrivate lease

Private lease zonder BKR check en zonder BKR registratie

Wil je ook lekker zorgeloos rijden en ben je op zoek naar een private lease auto? De vraag die veel mensen stellen is dan hoe het precies zit met een BKR registratie en private leasen. Eigenlijk zijn er 2 vragen: aan de ene kant is er de vraag of private lease geregistreerd wordt bij BKR en aan de andere kant of een negatieve BKR registratie gecontroleerd wordt bij het aangaan van een private lease overeenkomst.

Wanneer moet een private lease overeenkomst geregistreerd worden bij BKR?

Een private lease overeenkomst wordt door Stichting BKR gezien als een aflopende kredietovereenkomst. Dit is zo omdat de looptijd tussen jou en de leasemaatschappij (kredietverstrekker) vooraf is vastgesteld. Daarnaast gaat het bij private lease altijd om een looptijd van langer dan 1 maand en zal het krediet vrijwel zeker altijd boven de € 250,- zijn. Daarom zal een private lease overeenkomst volgens deze regels altijd geregistreerd moeten worden bij Stichting BKR en zal deze worden vastgelegd in het Centraal Krediet Informatiesysteem.

Private lease bestaat uit twee componenten: een financiële component en een service component (voor belasting, onderhoud, reparatie en verzekeringen). Uitsluitend het financiële component wordt geregistreerd bij het BKR. Het financiële component bedraagt 65% van de totaalsom.

Ook betalingsachterstanden van meer dan 2 maanden zullen worden geregistreerd bij het BKR.

Het is dus in de meeste gevallen niet mogelijk een private lease overeenkomst aan te gaan zonder dat dit bij Bureau Krediet Registratie wordt geregistreerd. Tenzij de leasemaatschappij dit niet doet.

Private lease zonder keurmerk

Is een leasemaatschappij aangesloten bij een keurmerk, bijvoorbeeld Keurmerk Private Lease, dan kun je ervan uitgaan dat de overeenkomst geregistreerd wordt bij het BKR. Is het een private lease maatschappij zonder keurmerk, dan komt het nog wel eens voor dat het niet wordt doorgegeven.

Een BKR registratie kan nadelige gevolgen hebben als je bijvoorbeeld een hypotheek, telefoonabonnement of andere lening wilt afsluiten. Je kunt dan ineens beperkt worden in je mogelijkheden en dat wil je natuurlijk niet!

private lease checklist De beste voorbereiding vóór je een leasecontract tekent:

Checklist “53 tips om de beste private leasedeal te sluiten!”

Meld je aan voor het ontvangen van actuele informatie waaronder de scherpste private lease aanbiedingen. Ontvang nu tijdelijk onze onmisbare checklist met onder andere:

  • Objectieve informatie waarmee je echt goed vergelijkt.
  • Tips voor een zo voordelig mogelijk maandtarief.
  • Wat de leasemaatschappijen je niet vertellen.
  • Hoe je tijd en kosten bespaart.

Wordt een negatieve BKR registratie gecontroleerd bij het aangaan van een private lease overeenkomst?

Voordat je een private leaseovereenkomst aangaat, zal de leasemaatschappij vanuit hun zorgplicht voor jou willen weten of jij voldoende in staat bent om aan je betalingsverplichtingen te voldoen gedurende de looptijd van de overeenkomst. Hiervoor zal de leasemaatschappij naast de door jou aangeleverde informatie (zoals een loonstrook of belastingaangifte) ook externe bronnen raadplegen. Een logische stap in deze acceptatieprocedure is het controleren van een eventuele registratie bij Stichting BKR.

Echter, veel leasemaatschappijen voeren bij het aangaan van het leasecontract geen BKR controle uit. En zolang er niet gecontroleerd wordt, is er bij een negatieve BKR registratie niets aan de hand. De leasemaatschappij is dan namelijk niet op de hoogte van de BKR registratie.

Let op! Ook al heb je wel een BKR registratie en wordt dit gecontroleerd door de leasemaatschappij, dan betekent dat nog niet dat je geen kans maakt om een private lease overeenkomst af te sluiten. Een leasemaatschappij zal dit slechts mee laten wegen in hun beoordeling van jouw kredietwaardigheid.

Private leasen zonder BKR registratie en zonder BKR check kan dus wel!

Denk je dat private lease iets voor jou is? Neem dan zeker even een kijkje bij onderstaande leasemaatschappijen.

LeasemaatschappijWebsite
ANWB Private LeaseAnwb.nl
Athlon Private LeaseAthlon.com
Auto.nl Private LeaseAuto.nl
Citroën Private LeaseCitroën
Cupra Private LeaseCupra
Dacia private leaseDacia
Forward LeaseForwardlease.nl
Hyundai Private LeaseHyundai.nl
Opel Private LeaseOpel Nefkens
Renault Private LeaseRenault
SEAT Private LeaseSeat.nl
SnappCar Private LeaseSnappcar.nl
Sterke Actie Private LeaseSterkeactie.nl
Toyota Private LeaseToyota.nl
Volkswagen Private LeaseVolkswagen.nl

Lees ook:

3 redenen om te kiezen voor private lease

admin

Kopen of leasen? | De voor- en nadelen van private lease

admin

Hoe wordt het maandbedrag bij private lease bepaald?

admin