LeasePlanet.nl
Auto'sLeaseBlogsPrivate lease

Hoeveel moet je verdienen om een auto te private leasen?

Om te bepalen of je in aanmerking komt voor private lease en ook voor welk bedrag je maximaal kan leasen wordt de draagkrachtnorm gebruikt. De draagkrachtnorm bepaalt welk bedrag je voor levensonderhoud moet overhouden nadat je al je vaste lasten hebt betaald. Er wordt hierbij dus niet alleen gekeken naar je inkomen, maar ook naar je uitgaven zoals hypotheek, huur en andere vaste lasten zoals tv, internet en energie.

Kredietcheck

De meeste leasemaatschappijen zullen ook controleren of je een BKR registratie hebt.

Er vindt dus een kredietcheck plaats waarmee de private leasemaatschappij controleert wat jouw kredietwaardigheid is. Enerzijds om te bekijken of je het wel kunt betalen en anderzijds om te kijken of je wel betrouwbaar bent als het gaat om je betalingen. Achterstallige betalingen op bijvoorbeeld je huur worden namelijk ook geregistreerd bij het BKR.

Op basis van de kredietcheck wordt er een advies uitgebracht en bij een positief advies zal jouw lease aanvraag worden goedgekeurd. Sommige private leasemaatschappijen zullen wat meer risico nemen dan anderen en daardoor makkelijker zijn in het accepteren van jouw aanvraag.

Keuze uit ruim 3.500 private lease deals

Bekijk het aanbod

Geen vast arbeidscontract

Heb je geen vast arbeidscontract dan zal het lastiger worden om een private lease overeenkomst aan te gaan. Bij de meeste leasemaatschappijen is het namelijk zo dat je arbeidscontract niet eerder mag eindigen dan de leaseovereenkomst. Bij een tijdelijk arbeidscontract of bijvoorbeeld een uitkering heeft een leasemaatschappij onvoldoende garantie dat je inkomenssituatie stabiel blijft.

Vrijblijvend een private lease offerte aanvragen

Bij de meeste private leasemaatschappijen is het aanvragen van een offerte vrijblijvend en zonder verdere kosten. Wil je dus kijken of je in aanmerking komt voor het private leasen van de door jou gewenste auto, dan kun je gewoon een aanvraag indienen. Je hoort dan vanzelf of de private leasemaatschappij jou als klant accepteert.

Wel is het verstandig om zelf ook na te gaan of er ruimte is in jouw budget om het maandbedrag gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst iedere maand te kunnen betalen. Je wilt natuurlijk niet in financiele problemen komen doordat je een te duur private lease contract bent aangegaan.

private lease checklist De beste voorbereiding vóór je een leasecontract tekent:

Checklist “53 tips om de beste private leasedeal te sluiten!”

Meld je aan voor het ontvangen van actuele informatie waaronder de scherpste private lease aanbiedingen. Ontvang nu tijdelijk onze onmisbare checklist met onder andere:

  • Objectieve informatie waarmee je echt goed vergelijkt.
  • Tips voor een zo voordelig mogelijk maandtarief.
  • Wat de leasemaatschappijen je niet vertellen.
  • Hoe je tijd en kosten bespaart.

BKR registratie private lease

Hou er rekening mee dat in principe 35% van het bedrag dat je betaalt over de gehele leaseperiode wordt geregistreerd als lening bij het BKR.

Denk je dat private lease iets voor jou is? Neem dan zeker even een kijkje bij onderstaande leasemaatschappijen.

LeasemaatschappijWebsite
ANWB Private LeaseAnwb.nl
Athlon Private LeaseAthlon.com
Auto.nl Private LeaseAuto.nl
Citroën Private LeaseCitroën
Cupra Private LeaseCupra
Dacia private leaseDacia
Forward LeaseForwardlease.nl
Hyundai Private LeaseHyundai.nl
Opel Private LeaseOpel Nefkens
Renault Private LeaseRenault
SEAT Private LeaseSeat.nl
SnappCar Private LeaseSnappcar.nl
Sterke Actie Private LeaseSterkeactie.nl
Toyota Private LeaseToyota.nl
Volkswagen Private LeaseVolkswagen.nl

Lees ook:

Voorkom een mogelijk verlies van opgebouwde schadevrije jaren bij private lease

admin

3 redenen om te kiezen voor private lease

admin

Kopen of leasen? | De voor- en nadelen van private lease

admin